Ukinuto rešenje o pritvoru, ali ne i pritvor za tuču u Lapljem Selu

Odlučujući po žalbama branilaca, Apelacioni sud je rešenjem ukinuo odluku sudije za prethodni pustupak Osnovnog suda u Prištini, ogranak u Gracanici, zbog određenih nepravilnosti po zahtevu za određivanje pritvora od strane osnovnog tužilaštva u Prištini.

tuca nasilje

S obzirom da je ukinuto rešenje o određivanju pritvora, osumnjičeni i dalje ostaju u pritvoru, a očekuje se nova odluka prvostepenog suda, preneli su kosovski mediji.

Među pritvorenim mladićima zbog tuče u Lapljem Selu kod Gračanice 22. februara nalaze se mladići iz obe grupe koje su učestvovale u tuči, četvorica iz jedne i trojica iz druge grupe.

Sin srpskog političara sa KIM Nenada Rašića, Nikola Rašić, koji je povređen u ovoj tuči, ima status oštećenog i nije osumnjičen.

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo “učestvovanje u tuči”, za koje je zaprećena novčana kazna ili zatvor od jedne do tri godine.

Prištinski mediji su preneli saopštenje suda, prema kojem se za tuču sumnjiče M.R, C.Ž, L.K, B.Ž, D.N, M.J. i D.T.

Još jedan maloletnik je osumnjičen za tuču ali se on brani sa slobode.

Oni su kako je saopšteno neposredno pre tuče stajali su u blizini škole u Lapljem Selu, dok je, kako dodaju, žrtva – Nikola Rašić bio u lokalnom autobusu sa prijateljima.

“Kada je izašao iz autobusa, optuženi su psovali i vređali žrtvu, gde je tada započela tuča između dve grupe, u kojoj su Rašiću nanete teške telesne povrede”, navodi se u saopštenju suda.

Nakon odluke suda o pritvoru usledio je protest roditelja, sugrađana i školskih drugova mladića koji su u pritvoru ispred policijske stanice u Gracanici.

Izvor