U Tvrdošu sutra sahrana vladike Atanasija, u Hercegovini dvodnevna žalost

TREBINJE –

Vladika umirovljeni zahumsko-hercegovački Atanasije, koji je juče preminuo, biće sahranjen u subotu 6. marta u paraklisu Vaskrsenja Gospodnjeg na groblju manastira Tvrdoš kod Trebinja, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.

Telo vladike Atanasija biće izloženo u trebinjskom Sabornom hramu u kojem će se danas od 9.00 služiti sveta liturgija, uz poklonjenje vernika.

atanasije, jevtić, episkop, zahumsko, hercegovački

Kako se navodi, u subotu će opelo biti održano u Sabornom hramu u Trebinju u 8.30, u 10.00 će biti održana sveta liturgija, a u 12.00 će pogrebna povorka krenuti od Sabornog hrama do manastira Tvrdoš. 

U Hercegovini je proglašena dvodnevna žalost povodom smrti Atanasija, saopšteno je iz Saveza opština i gradova istočne Hercegovine.

Dani žalosti biće danas i u subotu, 6. marta, prenosi RTRS.

Tokom dvodnevne žalosti na svim institucijama i ustanovama zastave će biti na pola koplja, a kulturne manifestacije će biti prilagođene danu žalosti.

Umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački i primorski Atanasije preminuo je sinoć u Bolnici Trebinje u koju je primljen krajem februara nakon što je testiran pozitivno na prisustvo korona virusa.

Izvor