Pandemija i poslovanje naših luka na Dunavu (AUDIO)

Neposredan povod je najava završetka terminala luke Novi Sad koji treba da se desi krajem marta.

luka, novi, sad, dp, world

Za Povodom je govorila izvršna direktorka DP World koji je vlasnik luke Novi Sad Maja Grozdanić.

Novi Sad će do kraja marta dobiti novi putnički terminal na Dunavu, u čiju rekonostrukciju je DP World Novi Sad uložio 400.000 evra.

Tako će Novi Sad dobiti novo moderno pristanište koje će privući još veći broj turista i svojim prvim susretom sa gradom poboljšati sliku kod posetilaca.

Što se tiče investicija u prošloj godini, DP World je najviše ulagao u samu opremu ali i u delu superstrukture luke. Kupljen je novi mobilni lučki kran, mašina za pakovanje đubriva i dva električna viljuškara. Investicije u infrasukturu će biti vidljive polovinom godine.

“Plan je da ćemo do polovine naredne godine završiti sa svim većim investicijama do kada će luka Novi Sad postati jedna od najznačajnijih luka na Dunavu” istakla je sagovornica.

Nove investicije dovešće i do novih zapošljavanja.

Uprkos pandemiji, DP World je poslovao uspešno tokom protekle godine. Zabeležen je rekordnan pretovar robe oko 1.6 miliona tona. Veći deo robe su žitarice.

Podsećamop, srpske luke su povećale pretovar robe tokom 2020. za 10 odsto.

Luka Dunav Pančevo je pretovarila milion tona robe aktivirala je svoj potencijal trimodalnog (vodni, železnički i drumski saobraćaj) transporta pa su kontejneri železnicom stigli i do kineskog Vuhana.

Namera je da terminal bude povezan sa centralnom i zapadnom Evropom.

Za razliku od drumskog transporta, vodeni (kontejnerski) je uspeo da prevaziđe sve poteškoće u kriznoj godini.

Izvor