Pančevka Gordana Božić preduzetnica godine

Gordana Božić bavi se preduzetništvom dve decenije. To joj je bio životni san od najranije mladosti. Otvorila je salon lepote u 18. godini i uz mnogo truda i edukacija uspela je da razvije posao toliko da ove godine dobije nagradu Prvi Oskar Srbije koji se dodeljuje u oblasti preduzetništva.

zene preduzetnice

Gordana Božić kaže: “Put je bio i lep i trnovit,međutim uz podršku roditelja,kasnije supruga to se uvek nekako izguralo i išlo ka boljem. Ja sam neko ko može da kaže da je biti preduzetnik lepo. Nije tako teško ima mnogo divnih momenata i zaista možete sami da upravljate svojim životom. Samim tim i sa zaradom, godišnjim odmorima, slobodnim vremenom, edukacijama…“

U salonu je zaposleno 7 radnica.

Marijana Mađarov, menadžerka u salonu ističe: “Mi smo zaista jedan ozbiljan i dobar tim koji je uvek nagrađen kada se neko istakne kao najbolji radnik. Uglavnom naša vlasnica odvede tog zaposlenog par dana na neki odmor. Zaista jedan lep rad, sa uživanjem u prelepom prostoru koji se ističe u našem gradu.“

Jedna od mušterija je rekla: “Ako kažem da ja iz Beograda dolazim u ovaj salon onda vam je sve jasno zašto to radim. Usluga je savršena, vlasnica takođe, radnici divni, stručni što je nama kao mušterijama vrlo bitno”.

Iako je mnogima poslovanje u uslovima korone otežano Gordana je uspela da zadrži sve zaposlene. Ima planove i da otvori privatnu školu lepote. Pohađale bi je polaznice koje ne žele samo sertifikate već prave diplome, više znanja i prakse nego što bi mogle dobiti na kursevima.To bi im pomoglo da možda i one jednoga dana postanu preduzetnice.

Izvor