Bakić u poseti porodici Miroslava Vidača – borca sa Košara

Subotičanin Miroslava Vidača je preživeo bitku na Košarama, ali mu je od posledica ranjavanja život od tada znatno otežan. Ranjen je u nogu u kojoj se i dan-danas nalaze geleri. Njega i njegovu porodicu posetio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, i tom prilikom im je uručio veći broj paketa hrane, kućne hemije i sredstava za higijenu. Vidač je uz zahvalnost istakao da mu je drago što država u poslednjih nekoliko godina neguje sećanje na bitku na Košarama i ceni žrtvu koju su borci podneli.

kosare, 2

“Posle dvadeset godina nekoliko državnika, prvi gradonačelnik koji je uspeo da me poseti, za svih ovih dvadeset godina. Živim skromno sa suprugom Elvirom i naših četvoro dece, na salašu nadomak Subotice”, rekao je Miroslav Vidač.

Gradonačelnik Subotice je podsetio da je bitka na Košarama jedna od najsurovijih i najtežih borbi u novijoj istoriji srpske vojske, koja je postala simbol odbrane zemlje i državne granice.

“Smatram kako država Srbija, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, otvoreno priča o NATO agresiji i herojskoj borbi naših boraca, tako i lokalna samouprava subotička, kao i sve ostale, na svaki način moraju da pomažu naše heroje, naše junake”, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Bakić je takođe podsetio prisutne da je Vidač služio na najtežem mestu, na junačkoj karauli Košare, gde je naša vojska zaustavila znatno mnogobrojnijeg neprijatelja. Za taj podvig svoj život je žrtvovalo 108 boraca, među njima i Subotičanin Josip Sič, koga se i u ovoj prilici sa posebnim poštovanjem sećamo, rekao je gradonačelnik Subotice.

Izvor