Atletski stadion u Ćupriji čeka svetske asove

Na stadionu lokalni atletičari treniraju, a na fudbalskom stadionu, u sklopu kompleksa, utakmice igra domaći FK “Morava”.

atletika, atletska, staza, trcanje, sport, dzacko, igraliste, 1

Zdravković je dodao da je bilo predviđeno nekoliko datuma da se stadion svečano otvori, ali zbog pandemije virusa korona, svečanosti su morale biti odgođene.

Radove na novom stadionu u gradu atletike izvela je firma “Bauvzen” iz Lazarevca, a stadion ima osam traka na poliuretanskoj stazi, podlozi za sve vremenske uslove, od specijalnog crvenog poliuretana na asfaltu otpornom na habanje, temperaturne oscilacije, sprinterice i UV zračenja.

Na južnoj tribinu postavljeno je 2.000 stolica u crvenoj boji, prošaranih plavima koje su natpis Ćuprija.

Stadion je deo Atletskog kompleksa sa dvoranom, vrednim 500.000.000 dinara i biće baza za pripreme svetskih atletičara 2022. godine kada je Srbija domaćin Svetskog prvenstva u atletici.

Početak izgradnje atletske dvorane, takođe zavisi od epidemiološke situacije, ističu u Ćupriji.

Izgradnju stadiona je finansirala opština a dvoranu će Vlada Srbije i Atletski savez Srbije, stadion nosi ime legendarnog atletskog trenera Ćuprije i Srbije Aleksandra Ace Petrovića, koji je sa legendarnim atletičarima Verom Nikolić, Snežanom Pajkić, Draganom Zdravkovićem i drugima pronosio slavu Ćuprije, Srbije i bivše Jugoslavije.

Krajem prošle godine atletski stadion je posetio potpredsednik Međunarodne atletske federacije, legendarni skakač motkom u vis Sergej Bubka, s direktorom Atletskog saveza Srbije Slobodanom Brankovićem, i oni su tada izrekli najviše pohvale.

Izvor