Stefanović i ambasador Kanade o saradnji u oblasti odbrane

Stefanović je ocenio da Srbija nastoji da jača sve oblike saradnje sa Kanadom, imajući u vidu njen međunarodni uticaj, brojnost srpske dijaspore, kao i dosadašnju razvojnu pomoć i investicije u Srbiji, saopšteno je iz Ministarstva.

stefanovic

On je istakao je da Srbija nastavlja da vodi balansiranu politiku odbrane i da neprestano radi na unapređenju i daljem razvoju odnosa sa svim državama i međunarodnim organizacijama, u skladu sa svojim dugoročnim strateškim opredeljenjem da zadrži status vojno neutralne države.

Sagovornici su ocenili da postoji prostor za dalje unapređenje saradnje dve zemlje u oblasti civilno-vojnih odnosa i usavršavanja pripadnika dve vojske u vojnoobrazovnim institucijama u Srbiji i Kanadi.

Stefanović se zahvalio na učešću Kanade u KFOR-u koji je odgovoran za održavanje mira i bezbednosti na Kosovu i Metohiji.

Dodao je da je KFOR jedini partner Vojske Srbije u obezbeđenju administrativne linije, što uliva sigurnost stanovništvu na tom prostoru.

On je, takođe, izrazio zabrinutost zbog naoružavanja paravojske u Prištini, navodi se u saopštenju.

Ambasador Norman izrazio je očekivanje da će Srbija i Kanada u narednom periodu podići saradnju na viši nivo u oblasti odbrane, kao i svim drugim oblastima od zajedničkog interesa.

Izvor