Sedam decenija postojanja Kluba planinara “Zrenjanin”

ZRENJANIN –

Klub planinara “Zrenjanin” ove godine obeležava 70 godina postojanja, a u toku su pripreme za obeležavanje ovog značajnog jubileja. Tim povodom, kažu u klubu, u planu je organizovanje izložbi, šetnji, prezentacija, kako bi sugrađanima predstavili svoj rad.

Klub planinara “Zrenjanin” trenutno ima oko 180 članova, među njima pedestak aktivnih.

“Pešačenje je bitan segment u našim životima, ali nažalost malo je zapostavljen, tako da s ponosom možemo reći da u klub u poslednje vreme dolazi sve više naših sugrađana koji se interesuju za pešačenje i koji se pridružuju našim akcijama. Plan aktivnosti objavljujemo na sajtu, a posebno su atraktivne u našem gradu akcije pešačimo planinarimo po okolini, tako da nam se naši sugrađani mogu pridružiti i pešačiti sa nama”, kaže Aleksandra Todorov, načelnica kluba.

klub, planinara, zrenjanin

Ona kaže da je trenutno mali broj najmlađih članova, pa zato pozivaju i decu i roditelje da im se pridruže.

“Prvenstveno je bitno da roditelji shvate značaj planinarenja za psihofizički razvoj deteta, socijalizaciju, edukaciju, razvoj takmičarskog duha, ekološke svesti, kako bismo zajednički usmerili decu da pruže korak, prošire svoje vidike i da im pešačenje, to jest boravak u prirodi, postane zdrava navika kojoj se rado vraćaju”, kaže naša sagovornica koja je u klubu od 1995. godine sa prekidima, a aktivna je u poslednjih pet godina i tu je, kaže, da pomogne i usmeri i nove članove.

Izvor