Putin o pandemiji: Neki su očekivali da će Rusija propasti

“Samo udruživanjem napora na međunarodnoj sceni možemo postići konačni rezultat i konačnu pobedu nad kovidom”, rekao je šef države na sastanku sa učesnicima ruske akcije uzajamne pomoći “Mi smo zajedno”.

putin

On je naveo da uprkos činjenici da epidemija virusa korona u Rusiji jenjava i dalje postoji mnogo izazova koji su, kako kaže, opasne prirode.

Zbog toga je poručio da su rad i podrška dobrovoljaca i dalje potrebni, te očekuje da volonteri nastave rad, prenosi Sputnjik.

Ruski lider je primetio da su neki očekivali da Rusija doživi neuspeh u borbi protiv pandemije.

“Neki su očekivali da ćemo potonuti, da tako kažemo, ili čak propasti”, kazao je ruski predsednik, te naglasio da je rezultat postignut zahvaljujući lekarima, državi i dobrovoljcima.

“Pogledajte: sada se morbiditet neprestano smanjuje – to je rezultat složenih napora i države i volonterskog pokreta, stručnjaka, lekara, medicinara, dadilja, medicinskih sestara, timova hitne pomoći i same države. Sve ovo zajedno daje određeni očekivani rezultat”, konstatovao je Putin i izrazio zahvalnost svima koji su učestvovali u borbi protiv pandemije.

Izvor