Prodaja hotela i kazina Sends za 6,25 milijardi dolara

Kompanija za promet nepokretnosti Vici Propertis saopštila je da će nekretnine Sendsa – hotele Venecijan, Palaco i kongresni centar Send Ekspo – platiti 4,0 milijarde dolara.

las, vegas

Istovremeno, investiciona firma Apolo Global Menadžement najavila je da će kupiti poslovanje Sendsa za 2,25 milijardi dolara, prenosi CNCB.

Do prodaje dolazi jer Las Vegas Sends namerava da udvostruči svoje investicije u Aziji. Pre pandemije, nepokretna imovina Sendsa u Aziji učestvovala je otprilike sa 90 posto u ukupnim prihodima kompanije, a sada se planiraju znatna ulaganja u širenje biznisa u Makau i Singapuru.

„Naša kompanija je usredsređena na rast i vidimo značajne mogućnosti na različitim frontovima. Azija ostaje okosnica kompanije i naš razvoj u Makau i Singapuru je u žiži naše pžžnje”, naveo je predsednik i izvršni direktor Sendsa, Robert Goldštajn, u saopštenju.

Odluka o prodaji hotela u Las Vegasu doneta je zbog korona mera zatvaranja koje su desetkovale održavanje konvencija i kongresa i dovele do oštrog pada poslovnih putovanja i grupnih biznis događaja.

Goldštajn je nedavno izjavio da nema načina da se Sends vrati na 500 miliona dolara dobiti pre kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) bez potpunog oporavka kongresnog turizma.

Prodaja imovine u Las Vegasu označava kraj jedne ere, ali možda ne i kraj poslovanja Sendsa u Sjedinjenim Državama, ocenjuje CNBC i dodaje da će sedište kompanije ostati u Nevadi, pri čemu će pažnja biti usmerena na takozvane super države za igre na sreću – Njujork i Teksas.

Izvor