Zapaljen automobil stranačkog funkcionera u Nikšiću, crkva pozvala na mir i slogu

NIKŠIĆ –

Tenzije u Nikšiću uoči lokalnih izbora 14. marta rastu, incidenti su učestali, a najnoviji se, prema saopštenju Demokratske Crne Gore, dogodio sinoć kada je zapaljen automobil članu Izbornog štaba te stranke Igoru Ćetkoviću. Povodom sve učestalijih incidenata i podignutih tenzija, Arhijerejsko namesništvo nikšićko pozvalo je građane Nikšića na mir, ljubav i bratsku i sestrinsku slogu. 

Iz te stranke su objavili da je Ćetković i ranije, 23. februara, napadnut zajedno sa funkcionerom stranke Krstom Radovićem.

niksic, crna, gora

Demokratska Crna Gora je pozvala nadležne državne organe da hitno procesuiraju počinioca, prenosi podgorički portal CdM.

Iz policije se još nisu oglašavali ovim povodom.

Nikšić je drugi po veličini grad u Crnoj Gori, a izbori u tom gradu su važni i opoziciji, posebno DPS-u Mila Đukanovića i strankama aktuelne vlasti na državnom nivou.

Srpska pravoslavna crkva pozvala na mir i slogu u Nikšiću uoči izbora

Povodom sve učestalijih incidenata i podignutih tenzija, Arhijerejsko namesništvo nikšićko pozvalo je građane Nikšića na mir, ljubav i bratsku i sestrinsku slogu uoči predstojećih lokalnih izbora koji su zakazani za 14. mart.

“Zbog sve učestalijih incidenata u našem gradu i napada i povređivanja ljudi i imovine, a sve to u susret lokalnim izborima u našem gradu, pozivamo sve naše sugrađane na mir, ljubav i bratsku i sestrinsku slogu”, saopštio je arhijerejski namesnik nikšićki Slobodan Boban Jokić.

U saopštenju objavljenom na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske, Jokić je poručio da su “svi sinovi i kćeri jednoga Boga” i da u takvoj bratskoj i sestrinskoj ljubavi treba da prođu i ovi predizborni dani.

“Nemojmo da zaboravimo da smo svi, bez obzira na ideološko-političku, nacionalnu ili versku pripadnost braća i sestre i da kao takvi i građani ove zemlje i ovoga grada imamo prava na svoje razlike”, naveo je Jokić.

Ukazao je da ni kao Nikšićani, ni kao civilizovani ljudi, niko nema prava na mržnju drugog zbog drugačijih stavova.

Izvor