Kolašinac zaražen koronom – propušta EP, ostali srpski atletičari spremni za lične rekorde

“Dan uoči putovanja dobio sam rezultat da sam pozitivan na PCR test, iako nemam nikakve simptome. Mnogo žalim za tim što neću takmičiti na Evropskom prvenstvu, jer sam baš spreman. Nadam se da ću što pre biti negativan i da ću nastaviti sa treninzima i takmičenjima”, rekao je Kolašinac za SAS.

asmir, kolasinac

Još jedan dan ostao je do početka Evropskog dvoranskog prvenstva u Poljskoj, a reprezentacija Srbije sada broji osam članova: Armin Sinančević u bacanju kugle, sprinteri Aleksa Kijanović, Milana Tirnanić, Anja Lukić i Luka Trgovčević, Boško Kijanović i Maja Ćirić na 400 metara, Lazar Anić u skoku udalj.

Prvobitni spisak bio je duži, čak 12 atletičara uspelo je da ostvari normu za pomenuto takmičenje, ali su zbog povreda morali su da se povuku Ivana Španović i Strahinja Jovančević.

Srpski atletičari spremni za lične rekorde na EP u Torunu

Srpski atletiačri Anja Lukić, Maja Ćirić, Luka Trgovčević i Boško Kijanović spremni su za lične rekorde na predstojećem Evropskom dvoranskom prvenstvu u Torunu.

Anji Lukić će ovo biti prvo veliko takmičenje u seniorskoj konkurenciji, a kvalifikacije na 60 metara sa preponama su u subotu 6. marta u 12.10.

“Ovo mi je prvo veliko takmičenje u seniorskoj konkurenciji i veoma sam motivisana. Spremna sam, očekujem novi lični rekord i što bolji plasman”, rekla je Lukić.

U muškoj konkurenciji u istoj disciplini našu zemlju predstavljaće Luka Trgovčević koji će trčati u subotu od 10.18.

“Dobro se osećam posle Serbian Open-a. Očekujem u Torunu kvalifikaciju za polufinale. Staza je brza i konkurencija je jaka, sa takvim uslovima mislim da ću moći da trčim lični rekord”, izjavio je Trgovčević.

Maja Ćirić će trčati u kvalifikacijama na 400 metara u petak od 11.22, a njena očekivanja su da trči najbolji sezonski rezultat.

Boško Kijanović će trčati istog dana od 10.13.

“U Torun idem sa ciljem da istrčim ispod 47 sekundi što mi je i glavni cilj za ovu zimsku sezonu, sa takvim rezultatom je polufinale gotovo zagarantovano. Gledajući rezultate iz prošlih godina to bi bio savršen završetak zimske sezone. Sve iznad toga je šlag na tortu”, rekao je Kijanović.

Izvor