Inspektori uhapšeni zbog zloupotrebe položaja

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su J. Š. (58), inspektor u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i P. S. (63) sanitarni inspektor u Ministarstvu zdravlja.

policija, droga, lisice, hapsenje, 2

Uhapšeni su i zastupnici jedne firme S. S. (39) i špediter D.S. (65), dok se osumnjičenom Z.S. (57), takođe špediteru, na teret stavlja falsifikovanje službene isprave.

Kako se sumnja, inspektori J.Š. i P.S. su krajem juna prošle godine sačinili fiktivne zapisnike o izvršenoj kontroli uvoza hrane i uzimanju uzoraka, a sve to da bi ubrzali carinjenje robe a iako nisu ni obavili kontrolu robe. Fiktivne zapisnike su napravili za firme koje zastupa osumnjičena S.S. koja ih je, zajedno sa D.S. na to i navela.

Osumnjičeni špediter Z.S. se tereti da je popunio obrazac za međunarodni transport te robe, u kome je kao pošiljaoca upisao firmu iz druge države.

Sumnja se da je potom skenirao pečat i potpis drugog pravnog lica i tako falsifikovan dokument upotrebio za carinjenje robe firme koju zastupa S.S.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju MUP-a.

Izvor