Evropa: Austrija daleko od mogućnosti izbora vakcine

Međutim, Ministarstvo zdravlja poručuje da nema mogućnosti izbora i da građani treba, nezavisno od raspoloživog seruma, iskoriste mogućnost da se prijave za vakcinaciju, jer su sve odobrene vakcine delotvorne.

koronavirus, covid, 19, austrija

“I pored skepsei prema vakcini još dugo neće biti moguć izbor vakcine”, poručeno je iz Ministarstva agenciji APA.

Prema aktuelnoj situaciji, izbor vakcine neće biti moguć još mnogo meseci, jer i dalje vlada nestašica cepiva.

Ko ne želi da se vakciniše AstraZenekom to, kako ističe Ministarstvo, ne mora činiti, može se prijaviti za drugi termin, ali mu tada nije garantovano kada će dobiti vakcinu.

U Ukrajini rekordan broj hospitalizovanih za dan

Samo tokom prethodnog dana hospitalizovano je 3.468 ljudi, najviše od početka pandemije pre godinu dana, naveo je ministar zdravlja Maksim Stepanov na Fejsbuku.

U poslednja 24 sata registrovano je 7.235 novih slučajeva, a preminulo je 185 osoba, prenosi Rojters.

Od početka pandemije u Ukrajini je zaraženo više od 1,3 mliona ljudi, a umrlo preko 26.000.

Stepanov je za ukrajinsku 24 TV rekao sinoć da će se isporuke kineske vakcine Sinovak verovatno odložiti.

Ukrajina je počela vakcinaciju pošto je dobila prvi kontingent vakcina AstraZeneka, a najpre su vakcinisani zdravstveni radnici i vojska.

Holandija: Eksplozija ispred Kovid centra za testiranje

 Holandska policija potvrdila je da je jutros na jednom mestu za testiranje na Kovid 19, severno od Amsterdama, namerno izazvana eksplozija pre nego što je ono započelo sa radom.

Policija je saopštila da se eksplozija dogodila rano jutros u gradu Bovenkarspel, u provinciji Severna Holandija i da srećom niko nije povređen, a da je pričinjena manja materijlna šteta, prenosi Rojters.

Portparol policije Meno Hartenberg za agenciju je potvrdio da je istraga u toku i da je reč o namerno izazvanoj eksploziji na ulici ispred test centra Kovid-19 u ovom gradu, a da je napad verovatno izvršen cevnom bombom.

Izvor