Desert kao umetničko delo

Poslastičar Nikola Čorbić rodom iz Gornjeg Milanovca, već nekoliko godina bavi se izradom dekorisanih poslastica. Sve je počelo kao hobi, ali je preraslo u posao. U vode poslastičarstva ušao je iz ljubavi još u srednjoj školi, spojio je svoje veštine i znanja, i od kolača napravio remek dela.

kolac,torta

“Trudim se da radim neke nove inovativne stvari i da kombinujem zanimljive ukuse tako da se to ljudima do sada jako dopalo i to me motiviše i ogromna je satisfakcija za nastavak rada. Tako da svi koji su do sada probali bili su oduševljeni”, rekao je Nikola Čorbić, poslastičar.

Ideje za svoje deserte dobija tokom izrade, gde često kombinuje brojne sastojke i kalupe, kako bi dobio željeni izgled poslastice. Glavni uzori su mu poznati svetski kuvari Entoni Borden i Rudolf van Vin. Kako kaže Nikola, iako to zanimanje nije dovoljno cenjeno kod nas, od njega se može živeti.

“Nije dovoljno cenjen posao, s obzrom da radiš sa hranom i s obzirom da sva zanimanja na kraju dana završe u tvom restoranu ili hotelu gde radiš. Ali u suštini ako si dobar ako si angažovan, posvećen i ako imaš cilj, možeš uspeti u tome, dodao je Nikola Čorbić.

torta

Nikola je radio po brojnim svetskim i evropskim restoranima, ali je ipak odlučio da karijeru nastavi kod nas. Planira da otvori svoju poslastičarnicu i Jutjub kanal, na kome će javnosti moći da prenese iskustvo i znanje o svojim specijalitetima.

Izvor