Studentkinje protiv diskriminacije i uznemiravanja

Kako kažu, povod za to bilo je ćutanje Univerziteta na temu koja je, nakon ispovesti i tužbi glumica protiv profesora Miroslava Mike Aleksića, konačno postala vidljiva u društvu.

neprimereni, nadimci, seksualno, uznemiravanje, infografik

Podršku toj inicijativi potvrdio je i resorni pokrajinski sekretarijat.

Pravilnik bi trebalo da obuhvati proceduru prijave diskriminacije, uznemiravanja i ucenjivanja, kao i metode rada nadležnih komisija, koje bi trebalo da formira Univerzitet, objašnjava studentkinja Nikolina Jović, dodajući da su potrebni i posebni pravilnici koji će profesore zaštititi od lažnog prijavljivanja. Tu ideju je najpre podržao Filozofski fakultet, a potom i mnogi drugi, dodaje Nikolina.

Četiri studentkinje, u pratnji dekanke Filozofskog fakulteta, profesorke Ivane Živanović Sekeruš, sastale su se u Pokrajinskog vladi sa pokrajinskim sekretarom za visoko obrazovanje Zoranom Miloševićem. Ocenivši da su diskriminacija i uznemiravanje “realna opasnost akademskog života”, Milošević je obećao punu podršku toj ideji.

Studentski parlamenti za sada se nisu oglasili povodom inicijative, ali na Filozofskom fakultetu očekuju da će im se pridružiti i drugi fakulteti novosadskog Univerziteta.

[embedded content]

Izvor