Nedostaju li nam lokalni i regionalni železnički pravci? (AUDIO)

O tome za RNS govori nekadašnji savetnik generalnog direktora „Železnica Srbije“ Milan Vučinić.

pruga, zeleznicka, tekelijina, ulica, vedro, vreme

Pre godinu dana je Skupština republike Srbije donela nekoliko odluka koje se odnose na Železnicu Srbije. Nad nekim od njih je ukinula pravo upravljanja Železnice, pruga Bečej Senta (35km), Senta Kanjiža (20km) tj. oni koje bi se mogle ponovo staviti u saobraćaj nakon demontiranja.

Stavljena van saobraćaja je i pruga Zrenjanin fabrika Vršac (81km), tradicionalna pogranična pruga koja je veoma potrebna, te je takva odluka neracionalna, zatim vrlo diskutabilna je ona, Petrovaradin Beočin (17km) koja nema elemente da i dalje bude teretna, ali je sa stanovišta lokalnog saobraćaja i turizma vrlo interesantna.

Tu je i pruga Žabalj Bečej (30km) što je takođe neracionalno jer u situaciji rekonstrukcije pruge Beograd, Stara Pazova, Novi Sad,Vrbas Subotica, moramo imati druge alternativne pravce.

“Ova situacija će trajati bar 3 godine, ali više alternativnih pravaca, nažalost,  prema severu zemlje tj. Evropi, nije planirano ” kaže naš sagovornik.

“Stiče se utisak da železnički saobraćaj nije u skladu sa potrebama privrede već nekoliko decenija a od 2015 godine je Železnica podeljena na 4 preduzeća koja sva trpe gubitke.

“Postavlja se pitanje, da li mi imamo “pritoke” prema glavnim železničkim pravcima dok EU naročito insistira na prugama zapad – istok čije su poprečne veze “pokidane” još u ratnim vremenima, što naravno nije dobro” zaključuje Milan Vučinić.

On smatra da je potvrda potrebe i uklapanja u evropske potrebe i zahteve jedna takva pruga čija revitalizacije je u toku, a to je pruga Segedin, Subotica, Baja, koja povezuje severni Jadran i Crno more preko luke Konstanca.

Izvor