Zeleniji Kampus i Reljkovićeva (AUDIO)

Projekat unapređenja i očuvanja zelenih površina u okviru Univerziteta bitan je zbog 50.000 studenata, 5.000 zaposlenih, ali i građana koji žive u tom gusto naseljenom delu grada. Šta obuhvata pomenuti projekat čija je realizacija pri kraju čuli smo od pomoćnice direktora „Gradskog zelenila“ za komercijalne poslove Jelene Budimčić.

strand

Ona je rekla da se predviđa dodatna sadnja stabla lišćara i četinara, šiblja i žive ograde te će tako ovaj prostor biti još zeleniji i kvalitetniji za život.

“Kada je reč o projektu u Reljkovićevoj ulici u Petrovaradinu, osnovni cilj je zaštita stanovništva od buke izazvane velikom frekvencijom drumskog i železničkog saobraćaja, sadnjom novog drvoreda koji čini 159 stabala lišćara” rekla je Budimčićeva.

Ta ulica biće bogatija i za 210 sadnica šiblja, a biće rekonstruisan i travnjak površine preko 3 hiljade kvadratnih metara. Predviđeno je i postavljanje urbanog mobilijara – klupa i korpi za otpatke” rekla je naša sagovornica.

Poznato je da „Gradsko zelenilo“ brine i o Štrandu. U toku su pripreme za 110. kupališnu sezonu. Trenutno se obnavljaju ugostiteljski objekti i uređuju plaže i zelenilo ali se saniraju i narušeni objekti.

Izvor