Fabrika iz Raške kandidat za dobavljača modnog brenda Plejn

“Velika je čast biti danas sa Filipom u Raškoj, u fabrici koja je jedna od najmodernijih u Evropi i koja već proizvodi za velike brendove. Ne postoji nijedan Fešn Vik, nijedan grad u kome Filip Plejn nije najzanimljivija i najkreativnija ličnost. Upravo je došao sa Fešn Vika u Milanu, kao što je rekao sleteo je ovde u Rašku, i razgovaramo i nadamo se dobrim poslovima zajedno sa ovim sjajnim čovekom”, rekao je Čadež.

sivenje

Po rečima predsednika RPS-a, Plejn je trenutno jedan od najcenjenijih svetskih kreatora, koji diktira modne trendove, čovek koji je napravio fascinantnu svetsku karijeru.

“Cilj nam je da Filip bude ovde, da bude češće u Raškoj i da mi sa ovom fabrikom postanemo deo sveta Filipa Plejna”, poručio je Čadež, prenosi Privredna komora Srbije.

Poznati dizajner je izrazio zadovoljstvo posetom fabrici u opštini Raška i zahvalio predsedniku PKS-a Marku Čadežu na pozivu.

“Veliko je zadovoljstvo videti tako moderno mesto za proizvodnju, obzirom na udaljenost od Beograda, posebno, jer uvek tražimo nove dobavljače koji mogu da ispune naše standarde i zahteve u smislu dizajna proizvoda i kvaliteta. Lus Tekstil ima šanse da postane dobavljač za naš brend. Mi proizvodimo oko milion komada odeće godišnje. Radimo uglavnom u Evropi i Aziji, ali za nas Evropa postaje sve više važna zbog blizine našeg centralnog skladišta. Mogućnosti ove fabrike su velike, imaju širok spektar proizvoda”, rekao je Plejn.

Sava Mitrović, direktor Lus Tekstil-a istakao je da je kompanija u protekle dve godine uspela da stavi Rašku na mapu najozbiljnijih svetskih proizvođača odevnih tekstilnih predmeta.

“Krajem nedelje imaćemo prvi radni sastanak o mogućnostima da se pokrene proizvodnja odevnih predmeta za Filipa Plejna”, rekao je Mitrović.

Dodao je kako planira da zaposli još 200 radnika sa teritorije Raške uz želju da fabrika nastavi ovim tempom, da bude motor razvoja Raške i celog regiona.

Lus Tekstil renomirani je proizvođač garderobe, radno-zaštitne odeće, vojno-policijskih i korporativnih uniformi.

Fabrika je počela sa radom januara 2019. godine, a već uspešno sarađuje sa kompanijom Replay, kao i sa najpoznatijim svetskim modnim brendom koji se bravi prodajom perjanih jakni.

Više od 90 odsto proizvoda plasira na evropsko tržište, trenutno zapošljava oko 300 radnika, a namerava da u narednih pet godina uposli do 750 ljudi iz Raške, Novog Pazara, Leposavića i drugih okolnih mesta.

Philipp Plein International Group koja uključuje brend Philipp Plein, Plein Sport i Billionaire, proizvodi garderobu, cipele, aksesoar i nameštaj.

Filip Plejn je dobitnik brojnih priznanja, sarađuje sa poznatim ličnostima iz sveta šou biznisa i mode i ima butike od Londona, Pariza, Milana, Njujorka do Hong Konga, napominje PKS.

Izvor