„Čisto i sigurno“, garantuje zdravstvenu bezbednost turistima (AUDIO)

Koliko se u našim hotelima poštuje ispunjavanje standarda za bezbednost posetilaca u vreme širenja virusa, ispitivala je za RNS Irina Samopjan.

pečat, čisto, i, sigurno

Sertifikat za pečat „Čisto i sigurno“, potvrdu HORES-a, odnosno Poslovnog udruženja hotelsko ugostiteljske privrede Srbije, o zdravstveno bezbednom objektu za prijem posetilaca u vreme borbe protiv virusa Kovid 19, trenutno ima 124 hotela i gotovo 229 restorana.

“Nije lako održavati čistoću u uslovima pandemije”, to za Radio Novi Sad kaže direktor HORES-a Georgij Genov i dodaje da hotelijeri i ugostitelji nestrpljivo čekaju donaciju Evropske unije koja bi trebalo da stigne početkom marta.

Genov ističe da se sertifikat „Čisto i sigurno” izdaje na šest meseci i da su uslovi za njegovo dobijanje veoma rigorozni.

“Predstavnici hotelsko ugostiteljske privrede u predstojećoj sezoni očekuju najviše domaćih turista, ali i stranih”, kaže Georgij Genov.

Podsećamo, u vezi sa aktuelnom krizom covid–19, HORES je, po ugledu na nacionalne evropske asocijacije članice HOTREC-a, među prvima u Evropi kreirao pečat „Čisto i sigurno“, koji garantuje zdravstvenu bezbednost posetiocima u hotelima i restoranima.

Izvor