Stefanović sa ministrom odbrane Kipra i UAE o strateškoj saradnji na sajmu u Abu Dabiju

Stefanović izrazio je zadovoljstvo zbog susreta sa kiparskim kolegom i istakao bliske odnose dve zemlje, saopšteno je iz Ministarstva.

nebojša, stefanović, naoružanje

On je govorio i o nastavku saradnje u oblasti vojne industrije, kao i o zajedničkoj obuci i vežbama Vojske Srbije sa Nacionalnom gardom Kipra.

Ministar Petrides istakao je da Kipar kao članica EU podržava Srbiju u zaštiti međunarodnog prava i dodao da Kipar podržava i posvećen je održavanju stabilnosti u regionu i sprovođenju rezolucija UN.

Petrides je govorio o kvalitetu, efikasnosti i pouzdanosti isporučenih sistema naoružanja i vojne opreme fabrika Odbrambene industrije Srbije i “Jugoimport-SDPR”, kao i o visokom nivou obučenosti svojih jedinica u rukovanju tim sistemima.

Stefanović pozvao je ministra Petridesa da u narednom periodu poseti Srbiju, dodaje se u saopštenju.

Sa ministrom odbrane UAE o strateškoj saradnji

Stefanović se sastao sa državnim ministrom odbrane Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamedom Ahmedom al Bovardi al Falasijem, sa kojim je razgovarao o daljoj strateškoj saradnji dve zemlje u oblasti odbrane.

stefanovic, ministar, odbrane, uae

Stefanović je istakao da su dve zemlje zahvaljujući bliskosti predsednika Aleksandra Vučića i šeika Mohameda bin Zajeda uspostavile najbliže moguće strateške odnose i odnose u oblasti odbrane.

“Za nas je važno da nastavimo treninge naših specijalnih snaga i saradnju u našoj odbrambenoj industriji jer imamo započete zajedničke projekte, a imali smo priliku da razgovaramo o novim projektima”, naveo je ministar odbrane.

Istakao je da je Srbiji važno da ta zajednička saradnja dovede do rezultata koji će pomoći da napreduju i srpska odbrambena industrija i sveopšta vojna saradnja.

Stefanovića je kazao i da je sa ministrom Bovardijem razgovarao o njegovoj mogućoj poseti Srbiji, kao i o mogućnostima da tom prilikom budu održane zajedničke vežbe, na kojima bi dve vojske prikazale svoje mogućnosti.

Takođe, Stefanović kaže da bi ta poseta mogla da se iskoristi i da se ministar Bovardi upozna sa mogućnostima srpskog odbrambenog kompleksa detaljnije, kao i da se nastave zajednički projekti koje su započeti.

Izvor