Matić: Investiciona konferencija sa Slovenijom na leto ili jesen

BEOGRAD –

“Slovenija je jedan od ključnih investitora u Srbiji i u skladu s tim, dogovorili smo se da krenemo sa pripremama za investicionu konferenciju”, rekla je danas ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić nakon razgovora s potpredsednikom Vlade i ministrom privrednog razvoja i tehnologije Slovenije Zdravkom Počivalšekom.

Kako je saopšteno, Matić je navela da će vreme održavanja konferencije zavisiti od razvoja epidemiološke situacije i dodala da se može očekivati da se ona održi na leto, a najkasnije početkom jeseni.

tatjana, matic,

“Verujemo da će konferencija dati dodatno ubrzanje porastu investicija i to kako slovenačkih u Srbiji tako i srpskih u Sloveniji” rekla je Matićeva i dodala da bi to moglo da se desi već od naredne godine.

Potpredsednik Vlade i ministar privrednog razvoja i tehnologije Slovenije Zdravkom Počivalšek je istakao da u budućnosti valja očekivati da potencijali dve zemlje za saradnju budu veći na svim poljima.

“Sada moramo rešiti pitanje prelaska granice i omogućiti da građani i jedne i druge zemlje nesmetano putuju i prelaze granice obe države”, rekao je slovenački ministar.

Naveo je da se razgovaralo i o iskustvima vakcinacije, gde se, kako je rekao, Slovenija može ugledati na Srbiju koja je u toj oblasti napravila veliki iskorak.

Izvor