Vučević: Preplavljen emocijama, reči i note bude sećanja

“Reči i note bude sećanja i prodiru u dušu. Prizvane Đoletovom muzikom, došle su uspomene, nepozvane i dugo već nepomenute i osvojile me”, napisao je Vučević na svom Instagram profilu.

balasevic, ispracaj, kej, novi, sad

Dodao je da je na trenutak opet bio onaj preplanuli klinac sa Štranda, koji po ceo letnji dan igra picige u plićaku sa svojim drugarima iz kraja.

“Oživeo sam one blagoslovene minute zaljubljivanja kada srce treperi dok sam moju Maju osvajao, recitujući joj Đoletove nestvarne ljubavne stihove. Prošetao mi kroz misli i moj Dragan Danilović iz Begeča drugar iz vojske, njegove dosetke i priče, onaj neponovljivi šarm mladosti, uz koga su nam dani brže prolazili. Prohujala je i noć kada se zemlja tresla, a nebo gorelo iznad Novog Sada, one noći kada je Varadinski most pao na dno Dunava.. Ophrvala su me sećanja na te strepnje i one nesalomive nade da će i to zlo jednom proći i da će sve biti kao nekada, novosadski, polagano i opušteno”, naveo je on.

“Na posletku… veliki naš Đole… hvala ti na magiji koju si pravio, na tim notama i slovima koje si kao šarene stakliće kaledioskopa slagao onako neponovljivo i čarobno, kako si samo ti to već umeo. Slika koju tako vidimo je božanski prelepa, tvoj majstorski potpis je tamo, negde pri dnu, a na nama je da je uramimo u svojim srcima i pokazujemo deci i unucima da nikad ne nestane…”, napisao je Vučević.

Grad Novi Sad je organizovao večeras veličanstven oproštaj od Đoleta Balaševića.

Izvor