Povoljne vremenske prilike, više vozila u gradovima

put, raskrsnica, liman, saobracaj, vreme

Prema informacijama Uprave granične policije, teretna vozila čekaju na Horgošu, na izlazu 120 minuta, Kelebiji, 60 minuta, Batrovcima 180 minuta, Šidu 60 minuta.

Putevi bez snega, ponegde magla

JP Putevi Srbije saopštili su jutros da su najopterećeniji putni pravci I prioriteta/A kategorije održavanja prohodni i nema snega. Na auto-putu E-75, od petlje Bubanj potok do granice sa Severnom Makedonijom u Preševu smanjena je vidljivost zbog pojave magle, upozoravaju Putevi Srbije.

Na autoputu E-75, u zoni tunela Manajle, zbog pojave magle smanjena vidljivost ispod 100 metara.Na državnim putevima II prioriteta/B kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Kruševca, Vranja.

zima, saobracaj, automobili, zavejani, putevi, 20

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

Od danas radovi na delu oblaznice oko Beograda

Na obilaznici oko Beograda, od tunela Straževica do petlje Bubanj Potok od danas do 26. februara, od 10 do 16 časova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, zbog radova na sanaciji oštećenog kolovoza, saopštili su “Putevi Srbije”.

Na auto-putu kod petllje Ruma – petlje Pećinci, u smeru Šid-Beograd, od sutra će se izvoditi radovi na postavljanju odbojne ograde.

Radovi će se izvoditi u razdelnom pojasu (desni kolovoz), a za saobraćaj će biti zatvorena preticajna saobraćajna traka, dok će se saobraćaj odvijati voznom saobraćajnom trakom.

“Putevi Srbije” savetuju maksimalan oprez pri vožnji i pozivaju učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura, kao i na putnim objektima preko reka.

Na teritoriji Požege zbog mogućih osulina savetuje se oprez pri vožnji.

Na deonici Davidovac (Popovac) – Grza – Straža (Zaječarski put), do 28. juna biće izmenjen režima saobraćaja u zoni tunela “Grza”, zbog radova na izgradnji bujičnih pregrada preko reke Grza i Slemenskog potoka.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima Šid, Kelebija i Gradina, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta.

Na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 180 minuta, dok je na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila 120 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

Radovi na putevima, izmene u režimu saobraćaja

Saobraćaj na obilaznici oko Beograda od tunela Straževica ka Bubanj Potoku, se odvija usporeno, zbog čega iz Puteva Srbije vozačima savetuju da brzinu prilagode uslovima na putu.

Na auto-putu E-75, na petlji Novi Banovci i petlji Batajnica, do 15. marta će se izvoditi radovi na priključku kompleksa stanice za snabdevanje gorivom.

U zoni radova za saobraćaj zatvorena je zaustavna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija voznom i preticajnom saobraćajnom trakom.

Na putu Pazarište – Tutin, kod mesta Nadumce, do 1.novembra na snazi je obustava saobraćaja zbog radova koji se izvode u punom profilu puta.

Alternativni putni pravac je Pazarište – Dojeviće; Dojeviće – Novi Pazar; Novi Pazar – Bregovi; Bregovi – Tutin.

Kada je reč o lokalnom saobraćaju, u toku dana se povremeno propuštaju vozila, dok je noću saobraćaj potpuno obustavljen.

Do 15. aprila biće izmenjen režim saobraćaja na delu državnog puta I B reda broj 22 zbog radova na izgradnji petlje Petlovo Brdo.

Semafor kod Metroa prebačen je u žuto-trepćući režim rada, postavljena je privremena saobraćajna signalizacija i oprema i označena horizontalna signalizacija.

U sklopu radova na petlji Petlovo Brdo za saobraćaj je otvoren lokalni put Rakovica – Železnik, dok se na državnom putu I B reda broj 22 saobraćaj odvija u skladu sa postavljenom privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na putu Zaječar, Vrška čuka – Knjaževac, Kalne, do 1. novembra izvodiće se radovi na više mesta.

U selu Vratarnica, će se vozila naizmenično propuštati pomoću semafora, na mostu preko Jelašničke reke će se vozila naizmenično propuštati pomoću znakova za prvenstvo prolaza a u blizini mesta Mali izvor, Minićevo, Gornje Zuniče i skretanje za Debelicu i Jakovac, saobraćaj će se odvijati preko devijacija.

Na naplatnim stanicama na auto-putevima nema zadržavanja vozila a prema najnovijim informacijama Uprave granične policije teretna motorna vozila se na izlazu iz zemlje, na graničnim prelazima Batrovci i Šid zadržavaju tri sata, na graničnom prelazu Kelebija sat a na graničnom prelazu Horgoš dva sata.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

Izvor