Tončev: Snažna Srbija je stvarnost koju danas živimo

novica, toncev

Povodom Dana socijalne pravde, koji se sutra obeležava, Tončev je rekao da bi Srbija koju danas živimo trebalo da svakom građaninu bude ponos i inspiracija za lični napredak.

Kaže da se kao socijalista i kao ministar u Vladi Srbije zajedno sa svojim kolegama bori za društvo socijalne pravde koje će izaći iz siromaštva, obezbediti uravnotežen materijalni položaj i mogućnost razvoja i boljeg života svakom pojedincu.

“Kao ministar zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština, zalažem se za ravnomeran razvoj nedovoljno razvijenih opština koji će se zasnivati na socio-ekonomskom principu kako bi se poboljšali životni i kulturni uslovi i smanjila nezaposlenosti u ovakvim područjima Srbije”, naveo je Tončev, a prenosi u saopštenju njegov kabinet.

On je rekao da je SPS moderna, državotvorna partija levice čije su programske osnove socijalna pravda i demokratski socijalizam, društvo u kome građani mogu ravnopravno da donose i ostvaruju svoje odluke, u kome se garantuju jednaki uslovi za život građana bez obzira na njihov socijalni i materijalni status i poreklo.

Naveo je da socijalnu pravdu prepoznaje kroz ideje humanosti, solidarnosti i socijalne brige o najširim slojevima stanovništva.

“Mi socijalisti, moderni levičari socijaldemokratske orijentacije, programom smo usmereni na očuvanje socijalnog mira i održive socijalne sigurnosti svih koji žele da žive od rezultata rada, znanja i obrazovanja”, poručio je Tončev.

Kaže da cilj koji su Vlada Srbije i predsednik Aleksandar Vučić nametnuli kao svakodnevni i merljiv rast i razvoj države, danas, možda prvi put u našoj novijoj političkoj istoriji, nije u vezi sa sticanjem bogatstva i imetka već je u vezi sa slobodom svakog pojedinca.

“Siguran sam da ideju socijalne pravde, koju nosimo u nasleđu od naših očeva, uspešno prenosimo i onima koji će ostati posle nas i koji će biti zahvalni da žive u sigurnoj, zdravoj i obrazovanoj Srbiji”, naveo je Tončev.

Izvor