Stari godišnji odmori mogu da se iskoriste do polovine 2022. godine

BEOGRAD –

Zaposleni koji zbog prirode posla u vanrednim okolnostima izazvanih epidemijom,, zbog bolovanja ili izolacije nisu do kraja prošle godine iskoristili godišnji odmor za 2020. i 2019. moći će da ih iskoriste do polovine juna ove, odnosno sledeće godine.

Kako je Tanjugu rečeno u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, zaključkom Vlade preporučeno je poslodavcima da neiskorišćeni godišnji odmori za 2020. godinu počnu da se koriste i iskoriste u ovoj godini, a najkasnije do kraja juna sledeće godine.

drzava123, ministarstvo, za, rad, zaposljavanje, boracka, i, socijalna, pitanja, 800x450

Kada je reč o delovima odmora za 2019. godinu koji nisu iskorišćeni, preporuka Vlade je da se oni iskoriste najkasnije do 30. juna ove godine i to pre korišćenja odmora za 2020. godinu.

Pošto se ovaj zaključak odnosi na sve poslodavce u Srbiji, njime je stavljen van snage zaključak iz decembra prošle godine, a koji se odnosio samo na produženje korišćenja godišnjeg odmora za određene kategorije zaposlenih u ustanovama socijalne i zdravstvene zaštite kao i Ministarstvu zdravlja.

Izvor