Određen pritvor predsednici suda i njenom pomagaču

Pritvor je određen i V. L. koji se sumnjiči da je bio posrednik u podmićivanju, dok za drugu trojicu osumnjičenih za davanje mita tužilaštvo nije tražilo pritvor pa su pušteni da se brane sa slobode, a to su V.T, V.P. i B.K.

pravo pravda sudstvo sudjenja sudjenje

Sudiji M.B. pritvor je određen da ne bi uticala na svedoke, da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovila krivično delo, kao i jer je za krivično delo koje joj se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja krivičnog dela i težina posledice dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, saopštio je sud.

Za V.L. pritvor je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će usled boravka na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Protiv ove odluke osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana.

M.B. se tereti za krivično delo primanje mita, a V.L. za krivično delo primanje mita u pomaganju.

Svi osumnjičeni su prethodno saslušani u tužilaštvu za organizovani kriminal.

V.L, V.T, V.P. i B.K. se sumnjiče da su, kako je saopštilo tužilaštvo, ili posredovali u davanju poklona u novcu ili su novac predavali sudiji M. B. da bi u okviru svojih službenih ovlašćenja, u predmetima u kojima je bila zadužena ili u predmetima drugih sudija ovog suda, protivzakonito donosila odluke koje su pogodovale okrivljenima.

Izvor