Izložba “Vreme maski-koja je tvoja” u Pančevu

Kako nam je kada nosimo maske, menjamo ih, prilagođavamo se, kada imamo one koje ne volimo, koje nas lažno predstavljaju? Šta kada maske padnu?

Na ova pitanja pokušali su da odgovore umetnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije…Njihovi radovi prikazani su na izložbi „Vreme maski-koja je tvoja“ otvorenoj u Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva.

pancevo

Ivana Markez Filipović, urednica programa vizuelnih umetnosti u Kulturnom centru Pančevo kaže: „To je sada već simbolična priča,šta je sve maska? Da li je ona opšteprisutna kao fizički momenat ili te maske možemo da nosimo i zbog drugih situacija u društvu. Ali mislim da su umetnici dobro odabrali, neki sa pozitivne strane, neki sa negativne, neki sa kritičke tačke i imamo veliki broj interesantnih radova.“

Izloženo je 150 radova nastalih u različitim tehnikama od skulptura, grafika, slika do fotografija. Svi su istih dimenzija, a nagrađena su tri autora .

Izložba „Vreme maski“ Likovnog salona „30×30“ Kulturnog centra Zrenjanina trajaće u Pančevu do 10 marta, zatim se seli u Novi Sad i Sremsku Mitrovicu.

Izvor