Đukanović neće na sednicu Odbora o opozivu ambasadora

Đukanovićeva savetnica za saradnju s državnim organima Nataša Pešić je saopštila da “predsednik deluje u skladu s Ustavom i zakonom, i neće prisustvovati sednici”.

milo, djukanovic

Sednicu Odbora sazvao je predsednik Miodrag Lekić nakon što je Đukanović odbio da potpiše ukaze o opozivu izvanrednih i opunomoćenih ambasadora na rezidentnoj osnovi i zatražio da to telo o tome dostavi mišljenje.

Lekić je pre izjašnjenja Odbora kojim rukovodi, tražio pojašnjenje kakav je dogovor postignut 26. januara na sastanku održanom tim povodom Đukanovića, ministra spoljnih poslova Đorđa Radulovića i potpredsednika vlade Dritana Abazovića.

Ministar Radulović je predložio opoziv sedam ambasadora, što je vlada prihvatila sredinom decembra prošle godine.

Opozvani su ambasador iz Kine Darko Pajović, Vatikana Miodrag Vlahović, Bosne i Hercegovine Obrad Stanišić, Italije Sanja Vlahović, Nemačke Vera Kuliš, Srbije Tarzan Milošević i Ujedinjenih Arapskih Emirata Dušanka Jeknić.

Iz tog resora podgoričkim Vijestima je rečeno da se do predviđenog roka, 15. februara, u Crnu Goru vratilo troje opozvanih ambasadora – Dušanka Jeknić, Obrad Mišo Stanišić i Tarzan Milošević.

Oni su imali instrukcije da dođu na ambasadorske konsultacije.

Pozivu Ministarstva nisu se odazvali ambasadori Vera Kuliš, Sanja Vlahović, Miodrag Vlahović i Darko Pajović.

Izvor