Domaća IT kompanija na mestu izgorelog Radničkog

Novi vlasnik Radničkog univerziteta, objekta od kojeg je nakon požara 2000. godine ostao samo kostur, biće domaća IT kompanija koju su pre 12 godina osnovali bivši studenti računarskih nauka sa FTN-a.

vucevi, ,ugovor,it

U jeku druge ekonomske krize, u novu investiciju upustili su se da bi vratili sjaj zdanju koje još stoji na turističkim mapama grada, ali i da bi obezbedili bolje uslove svojim radnicima.

“Kompanija je osnovana usred ekonomske krize 2008. godine i imala je samo dva radnika, ujedno i osnivača – mene i nekadašnjeg cimera iz studentskog doma. Sada imamo 270 zaposlenih i nastojimo da im obezbedimo vrhunske uslove za rad. Zato je investicija u Radnički univerzitet, čije smo stradanje u požaru pre 20 godina posmatrali iz domske sobe, za nas velika odgovornost i čast. “Radnički” je i dalje na turističkim mapama grada i želimo da mu vratimo nekadašnji sjaj”, istakao je direktor “Vega IT Sourcinga” Vladan Ostojić nakon potpisivanja ugovora u Gradskoj kući.

Dvodecenijski problem sa vlasništvom zgrade uspešno je rešen zahvaljujući pomoći na republičkom nivou, a taj novac biće usmeren na bolji kvalitet života Novosađana, istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

“Mnogi nisu verovali kad smo pokretali tu priču, jer nije bilo jednostavno doći do vlasništva u korist Grada, ali uspeli smo. Ono što je veoma bitno jeste da će novac koji će ova novosadska, a svetska firma uplatiti Gradu biti usmeren na gradnju obdaništa, asfaltiranje ulica, rešavanje pitanja vodovoda i kanalizacije, finansiranje organizacija u oblasti kulture, socijalne zaštite, sporta i drugo”, naveo je gradonačelnik Novog Sada.

Procene novog vlasnika objekta u ulici Vojvođanskih brigada su da će u naredne dve godine, kada se očekuje završetak radova, morati da ulože dodatnih 5 miliona evra. Kako kažu, već su angažovali četiri projektantske kuće, a idejna rešenja novog izgleda objekta očekuju za dva do tri meseca.

Direktor Vladan Ostojić ponosan je što će on i njegov nekadašnji cimer, suosnivač kompanije, kao svedoci stradanja jednog od simbola grada – biti upravo oni koji će ga oživeti.

[embedded content]

Izvor