Više od 657.000 vozila na autoputevima tokom praznika

Tog dana na čeonoj naplatnoj stanici Obrenovac, na autoput „Miloš Veliki“ uključilo se 11.599 vozila, što predstavlja rekord po broju vozila koja su se ikada uključila na autoput od puštanja u saobraćaj, navode Putevi Srbije.

Dodaje se da je dnevni ulazni saobraćaj na naplatnoj stanici Obrenovac uvećan za 115 procenata u odnosu na prosečan dnevni ulazni saobraćaj u prošloj godini.

mlios, veliki,, autoput,, koridor, 11

Oscilacije u temperaturi, povećavaju pojavu odrona, pre svega na putevima koji prolaze kroz stenske useke i klisure, u planinskim predelima, na deonicama pored Ibra, na delu između Kraljeva i Raške, na Đerdapskoj magistrali od Velikog Gradišta i Donjeg Milanovca ka Kladovu, a ima ih i kroz Ovčarsko-kablarsku, Grdeličku, Sićevačku i Drensku klisuru.

put, autoput, saobracaj, stanje, na, putevima

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 05:15 časova, teretna vozila na izlazu iz zemlje na GP Batrovci čekala su dva sata, a na Gradini jedan sat.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja vozila.

Ledenice u tunelima na putu Golubac – Donji Milanovac

Na deonici Golubac – Donji Milanovac – Porečki most – veza sa državnim putem I B reda broj 35, u tunelima stvaraju se ledenice.

Ekipe su na terenu i vrše stalne intervencije na toj deonici, saopštilo je jutros JP “Putevi Srbije”, uz molbu učesnicima u saobraćaju da voze pažljivo i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Obilaznica oko Beograda, od tunela Straževica do petlje Kružni put od 10 do 16 časova, radovi na sanaciji oštećenog kolovoza na više lokalnih mesta, uz naizmenično propuštanje vozila.

Na teritoriji Požege, zbog mogućih osulina, preporučuje se oprezna vožnja na putevima.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na putnim pravcima:

-Jošanička Banja – Kopaonik,

-Kraljevo (Kovanluk) – Brezna – Goč,

-Kopaonik – Rudnica

Izvor