Mihajlović,pred energetskim sektorom fundamentalne promene

Mihajlović je, uz izveštaj o radu, na odboru predstavila i planove o tome šta će se raditi narednih meseci u oblasti rudarstva i energetike.

mihajlovic

Pred nama su fundamentalne promene u oblasti energetike zajedno sa zaštitom životne sredine, rekla je Mihajlović, koja je članovima odbora predstavila i četiri zakonska predloga koje je pripremilo resorno ministarstvo.

Veruje da će ti zakonski predlozi biti na sednici Vlade Srbije iduće sedmice, a nakon toga i u parlamentu.

Razgovaraćemo i o strukturnim promenama unutar javnih preduzeća. Bez njih ne možemo da očekujemo rast BDP, niti tu ekspanizuju koju hoćemo da vidimo u energetici i rudarstvu. Razgovaraćemo i o planu investicija, rekla je Mihajlović.

Napomenula je da nema razvoja i budućnosti i da nema rasta BDP, ako ne budemo imali jedan veliki, važan i značajan investicioni plan.

Na sednici odbora bio je njen kompetni kabinet, a Mihajlović kaže da su odnosi sa skupštinskim odborima prethodnih godina bili odlični, i da je to važna i značajna podrška Ministarstvu.

Predsednik skupštinskog odbora Veroljub Arsić kaže da je Ministarstvo rudarstva i energetike jedno od najopterećenijih u vladi.

Naveo je da od rada javnih preduzeća koji su pod upravom Ministarstva rudarstva i energetike zavise svi privredni tokovi u Srbiji.

Poznato je i da građani Srbije imaju najnižu cenu električne energije u čitavoj Evropi, a cilj nam je da i dalje ne budu pogođeni visokim cenama električne energije, rekao je Arsić.

Napomenuo je da je svakako potrebno da u budućnosti reformišemo EPS, kako bi to preduzeće bilo modernije i uspešnije, a da građani i dalje dobijaju povoljno isporučeni električnu energiju.

Izvor