Ministar Popović: Napad očekivan, smeta im proizvodnja ruske vakcine u Srbiji

BEOGRAD –

Današnji napad jednog beogradskog lista na ministra Nenada Popovića bio je očekivan.

“On dolazi odmah nakon posete zamenika predsednika ruske Vlade Jurija Borisova Beogradu i nakon što su ruski stručnjaci obišli institut Torlak i odobrili proizvodnju ruske vakcine ”Sputnjik Ve” u Srbiji” izjavio je ministar Popović.

“Jasno je da je jedini cilj ovog napada da se osujeti proizvodnja ruske vakcine na Torlaku i da se po, ko zna koji put, gurnu klipovi u točkove naše saradnje sa Rusijom. Srećom, narod u Srbiji nije slep i jasno vidi koji se motivi kriju iza ovog napada.

nenad, popovic, 1

A nalogodavcima ovog napada poručujem: nijedan vaš napad ne može da naruši našu saradnju sa Rusijom, jer tu saradnju želi narod Srbije. I poručujem vam da će Srbija proizvoditi vakcinu ”Sputnjik Ve” na svojoj teritoriji i da će posle više decenija, uz pomoć Rusije, povratiti svoj suverenitet u proizvodnji vakcine.

Varate se ako mislite da saplitanjem mene možete da zaustavite taj proces.

Nema sumnje da će ovaj napad primetiti i naši ruski partneri, ali uveravam vas da će ih to samo još više motivisati da daju podršku Srbiji, jer smo i jedni i drugi navikli na napade od onih kojima smeta naša saradnja i naši zajednički ciljevi” naveo je Popović u pisanoj izjavi.

Izvor