Majnd-fulnes centar – mesto u kom se praktikuju metode svesne pažnje i samosaosećanja

Mindfulness centar je mesto u kom se praktikuju metode svesne pažnje i samosaosećanja. Od 2018. godine upražnjavaju vežbe za otpuštanje tenzije, napetosti i stresa

majndful

Počinjemo sa pažnjom, koncentracijom, svesnošću sadašnjeg trenutka da bi kasnije prešli na oblasti koje se tiču naših misli, osećanja, kontrole stresa, odnosa sa drugim ljudima, komunikacijom, a ono nešto što poslednje tri godine ja takodje koristim u svom radu jeste upravo taj pravac samosaosećanja”, kaže Vesna Laković Van Kempen

Mindfulness je efikasan u boljoj kontroli besa i kod suočavanja sa neprijatnim, teškim osećanjima, kao i nedostatkom pažnje i koncentracije.

Ovo nije zamena za psihoterapiju ali ovi programi imaju terapijsko dejstvo, mi naravno kroz dosta stvari prolazimo kroz različite vežbe”, dodaje ona.

Mindfulness je nešto što upražnjavamo u svakodnevnom životu, kaže Vesna.

“Ako ja jedem onda stvarno jedem, ne gledam u telefon, ne gledam u televizor ne razmišljam u sto drugih stvari”, ističe ona.

Andrej van Kempen je jedan od osnivača Mindfulness centra. Redovno upražnjava tehnike svesne pažnje, a kako kaže, najbitniji je proces.

Mislim da sam se sada vratio u balans, svesniji sam svog posla i sadašnjeg trenutka. Kada osetim stres, idem na pauzu, umesto da opterećujem sebe i doživljavam stres”, kaže Andrej.

Zbog pandemije koronavirusa rad Mindfulness centra se odvija putem interneta.

Kreirali smo edukativnu platformu putem online-a gde ljudi mogu da vežbaju metode svesne pažnje, mogu međusobno da se povežu, nešto slično kao na fejsbuku,tako da je to grupa u kojoj možete komunicirati i deliti informacije”, kaže Andrej.

Ukoliko vam je potreban ovaj vid podrške, možete posetiti sajt mindfulnesscorner.com

[embedded content]

Izvor