DF optužuje Krivokapića za povlačenje zakona o pravosuđu, on poručuje da reforma mora biti u skladu sa EU

Lideri Demokratskog fronta, najuticajnijeg saveza u parlamentarnoj većini, optužili su danas Krivokapića da je odgovoran za povlačenja predloženih zakona o tužilaštvu i zakona o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, o kojima je trebalo sutra da raspravlja Skupština.

Lideri Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević su na ranije danas održanoj konferenciji za novinare poručili da neće učestvovati u radu parlamenta dok ta dva zakona ne budu na dnevnom redu, a očekuju da se to dogodi u prvoj polovini marta.

zdravko, krivokapic, premijer, crne, gore, 1

“Pravosuđe u Crnoj Gori mora biti uređeno po standardima i preporukama Evropske unije, kojoj država teži”, naveo je Krivokapić na svom tviter nalogu.

Dodao je da insistiranje na rešenjima koja neće biti podržana od evropskih partnera su u funkciji politike, a trebalo bi da su u funkciji pravne države.

Naveo je i da parlamentarna delegacija Crne Gore mora što pre da poseti evropske institucije, gde bi im kroz konkretne primere bilo objašnjeno da Crna Gora ne može da zatvori poglavlja 23 i 24 sve dok su na pozicijama isti oni zbog kojih ta poglavlja godinama stoje nezatvorena.

“Da se energija uloži u što hitnije traženje rešenja koja neće biti sporna evropskim partnerima, a ni nama koji smo svedoci da je, upravo zbog takvog pravosuđa, Crna Gora danas u ovakvom stanju”, zaključio je Krivokapić.

Izvor