Sombor: Od sutra vakcinacija i revakcinacija po spisku e-uprave

vakcinacija, sombor

Za masovnu imunizaciju vlada odličan odziv, a tokom vikenda je stiglo dodatnih 3.900 sinofarmovih vakcina, od čega su domovi zdravlja u Apatinu, Kuli i Odžacima dobili po 480 doza, Dom zdravlja u Somboru 150, a u somborsku bolnicu je dopremljeno 1.500 doza. Sombor je među prvima oformio kol centrar za građane, a pozivom na broj 064 – 06982 – 47 u preriodu od 8 do 15 časova mogu se dobiti sve neophodne informacije o vakcinaciji kao i pomoć prilikom prijave na portal e-uprava.

Od početka masovne imunizacije na nivou Zapadnobačkog okruga utrošeno je preko 17.000 doza vakcina, od čega najviše u Somboru, gde se vakcinisalo preko 9.500 građana sa prvom i drugom dozom.

Poslednja tri dana je u somborskoj sportskoj hali „Mostoga“ rađena je samo revakcinacija za oko 500 građana dnevno.

vakcinacija sombor

“Sutra počinje i vakcinacija. Od prošle nedelje se radi u dve smene, revakcinacija se obavlja od 8 do 15 časova, a vakcinacija od 15 do 20 časova. Konkretno, sutra radimo vakcinaciju ruskom vakcinom i trevbalo bi da se odazove 350 građana. Spiskove za vakcinu i za revakcinu dobijamo od elektronske uprave, a odziv građana je jako dobar, kod revakcine 97 odsto”, kaže korodinatzor masovne imunizacije u Somboru dr Zdravko Hlodik i dodaje da je tokom prethodne sedmice u Kovid ambulanti pregledano 167 pacijenata, a testirano 176 lica, dok je prema OB Sombor upućen 21 pacijent.

“Svi volonteri javnih preduzeća, ustanova Grada Sombora – civilne zaštite i Crvenog krsta su na svojim mestima svakodnevno i sve funkcioniše kako treba. Grad Sombor je obezbedio dežurne ekipe koje izlaze na terene i dolaze do kuća gde su građani koji nisu pokretni, preuzimaju ih i prevoze do samog objekta za imunizaciju i vraćaju kući nakon izvršene imunizacije”, napominje član Štaba za vanredne situacije u Somboru Ivan Gligorić.

Tokom vikenda i praznika somborski Kol centar radi redovno, a na raspolaganju su i dežurne linije za sve građane radi pružanja informacija o vakcinaciji i za lakši tok prijave na portal Euprava.

Izvor