Raspisan konkurs za sedmu generaciju “Evropske škole debate”

NOVI SAD –

Informacioni centar Evropske unije i udruženje “Otvorena komunikacija”, raspisali su konkurs za sedmu generaciju polaznika i polaznica “Evropske škole debate”. Konkurs je otvoren do petka, 26. februara 2021. godine.

Na konkurs se mogu prijaviti isključivo srednjoškolci i srednjoškolke i studenti i studentkinje sa teritorije Srbije.

Od marta do maja polaznici će proći ukupno 8 radionica – o veštini debatovanja, argumentaciji, javnom nastupu i funkcionisanju Evropske unije, evropskim institucijama kao i procesu EU integracija.

evropska, unija,eu

Radionice će biti održane online i to svake subote u trajanju od 3 sata.

Nakon odslušanih radionica, polaznici će učestvovati u javnim debatama koje će ogranizovati Informacioni centar Evropske unije, a koje će biti organizovane uživo ili online, u zavisnosti od epidemiološke situacije.

Prijave je isključivo putem online formulara koji možete da pronađete ovde.

Evropska škola debate je projekat koji organizuju Informaciona mreža Evropske unije i debatna akademska mreža Otvorena komunikacija, uz podršku Delegacije Evropske unije. Cilj ovog projekta je edukacija mladih o Evropskoj uniji, procesu evropskih integracija i veštini debatovanja.

Školu debate je u prethodnih šest godina pohađalo više od 600 mladih iz preko 30 gradova širom Srbije, a organizovano je više od 20 javnih debata.

Izvor