Novak: Posle velike borbe sam preživeo

Đoković plasirao se u polufinale, pošto je danas u četvrfinalnu pobedio Nemca Aleksandra Zvereva 6:7 (6-8), 6:2, 6:4, 7:6 (8-6), posle preokreta i tri sata i 34 minuta igre.

novak, djokovic

“Sam moj ulazak u meč je bio prilično spor. Osećao sam kao da mi je bilo potrebno još vremena za zagrevanje. Imao sam sreće da napravim brejk u prvom setu, da se ode u taj-brejk. Posle sam počeo bolje da se krećem. Mislim da sam na kraju imao više asova od Saše,što je pravo čudo. U nekim poenima je bilo mnogo izjednačeno, toliko pritiska… Emotivan sam, posle velike borbe sam preživeo. Saši čestitam za turnir, ali danas nije imao sreće”, rekao je Đoković posle meča.

Đoković je rutinski dobio drugi set, ali je u trećem i u četvrtom morao da se bori sa prednošću Zvereva od 3:0.

“Loše sam ušao u treći set, izgubio sam servis, pa onda ista stvar se desila i u četvrtom. Pokušavao sam da napravim reviziju, da nađem fokus i da sve krene u pozitivnom pravcu. I da je on dobio ovaj meč, ne bi bilo nezasluženo”, objasnio je Đoković, koji je potom govorio i povredama.

“Nisam se toliko mučio ranije, barem kad su te povrede u pitanju. One se dešavaju, ali kada ima magične ruke fizioterapeuta i medicinskog tima… Oni su mi pomogli da se izvučem iz ovakve situacije, oni su me vratili u mogućnost da se takmičim. Tu su naravno i sami treninzi”, rekao je Đoković i osvrnuo se na narednog rivala Rusa Aslana Karaceva.

“Da budem iskren, nisam ga gledao nikada kako igra, gledao sam samo njegov poslednji meč u Melburnu. Veoma je snažan, odlično se kreće, izvlači tu snagu iz bekhenda,to je ruska škola. Servira veoma dobro. Motivisan je, bez ikakve sumnje. Nadam se dobrom meču”, zaključio je Đoković.

Izvor