Kokoškov: Nema kalkulacija, znamo svoju misiju

Kokoškov je izjavio da je svestan i pažnje javnosti i da mu drago što je veliki broj novinara došao da isprati reprezentaciju pred put u Gruziju, gde će u FIBA balonu odigrati dve poslednje utakmice kvalifikacija protiv Gruzije i Švajcarske.

igor, kokoskov

Milojević: Znamo svoje ciljeve

Pomoćnik Dejan Milojević će voditi tim protiv Gruzije.

“Znamo šta su nam ciljevi, napravili smo kvalitetnu reprezentaciju u odnosu na situaciju. Trudiću se da ispunim zamisli selektora Kokoškova i da već u prvoj utakmci obezbedimo plasman”, rekao je Milojević.

“Mi smo toga svesni i svesni smo naše misije u ovim prozorima. Imamo dve utakmice koje treba da odirgamo, nemamo kalkulacije. Na svakom treningu i utakmici imaćemo isti pristup. Znamo šta moramo da uradimo”, rekao je Kokoškov na konferenciji za medije u Kraun plazi.

Srbija 19. februara igrati protiv Gruzije, a dva dana kasnije rival je Švajcarska.

“Igrali smo protiv ovih timova, dobro se poznajemo. Cilj stručnog štaba je bio da vidimo ko je tu, ko je sposoban. Juče smo se se okupili, energija i entuzijamazam postoje, to nije upitno. Nema neke filozofije, energija je dobra, momci su tu. Krećemo korak po korak”, rekao je Kokoškov.

Kokoškov je istakao i da je stručni štab imao mnogo izazova pred predstojeći “prozor”, pre svega u angažovanju evroligaških košarkaša Vasilija Micića i Marko Gudurića, koji bi trebalo da budu sastvua za meč protiv Švajcarske.

“Bila je teška misija da igraju, a voljni momenat je postojao. Dali smo im mogućnost ako se kockice slože, dođu i igraju. Naše je bilo da ponudimo, a njihovo da kažu da li mogu ili ne”, rekao je Kokoškov.

Raduljica: Idemo na pobedu

Kapiten Miroslav Raduljica izjavio je da će tim dati sve od sebe da ostvari dva trijumfa.

“Ovo već teški prozori su otežani panedmijom, ali to nama neće biti izgovor. Idemo na pobedu, nemam kalkulacija. Daćemo sve od sebe da pobedimo obe utakmice. Nemamo zadrške ni kalkulacija”.

Košarkaš Aleksa Avramović kaže da je igranje za reprezentaciju najveća čast.

“Idemo da pokazemo da smo u vrhu evropske i svetske košarke, bez obzira na sastav u kom smo”, rekao je Avramović.

Izvor