Portparol CIK: Završen proces brojanja glasova na KIM

Istakao je da izborni rezultati sa 19 biračkih mesta još nisu objavljeni na veb stranici CIK-a.

„Proces brojanja na celom Kosovu završen je oko ponoći, nema biračkog mesta koje nije izbrojano. Rezultati političkih subjekata objavljeni su na veb stranici CIK-a, osim 19 biračkih mesta sa kojih nisu objavljeni podaci i možda je to razlog postojanja neizvesnosti”, rekao je Eljezi za TV Kljan Kosova.

albin, kurti

Dodao je da su prebrojani glasovi za kandidate za poslanike i da će rezultati biti objavljeni nakon objavljivanja konačnog izbornog rezultata, prenosi Kosovo onlajn.

Od prebrojanih 99 odsto glasova, Kurtiju 47,9 odsto

Na osnovu 99,12 odsto glasova na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i etohiji, koliko je do podneva prebrojala Centralna izborna komisija, Pokret Samoopredeljenje Aljbina Kurtija osvojio je 47,9 odsto glasova, prenosi Gazeta Ekspres.

Kako navodi, na drugom mestu je Demokratska partija Kosova sa osvojenih 17,36 odsto glasova, a na trećem mestu Demokratski savez Kosova, koji je dobio podršku 13,07 odsto birača, prenosi Kosovo onlajn.

Dačić: Postojao plan Albanaca da otmu bar jedan mandat Srpskoj listi

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić izjavio je danas povodom izbora na KiM da je postojao plan Albanaca da otmu bar jedan od 10 mandata Srpskoj listi.

Dačić je za TV Hepi rekao da mu je drago što je Srpska lista osvojila svih 10 mandata i što je narod na KiM shvatio da je ta stranka oličenje srpskog jedinstva.

Ambasador SAD: Radujemo se saradnji s novom vladom

Ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet saopštio je danas, nakon vanrednih parlamentarnih izbora na KiM, da se SAD raduju saradnji sa novom vladom u Prištini.

Kosnet je na Tviteru čestitao građanima na KiM koji su, kako je naveo, pokazali posvećenost demokratiji i viziju budućnosti.

“Amerika stoji uz Kosovo – i radujemo se saradnji sa novom vladom, kada bude formirana, na zajedničkim ciljevima mira, pravde i prosperiteta”, poručio je Kosnet.

Izvor