Rakić:Srpska lista u Mitrovici osvojila 99,14 odsto glasova

Rakić je istakao i da je ukupna izlaznost oko 65.000 ljudi, što je za oko pet odsto više nego na prethodnim parlamentarnim izborima.

rakic, sl

“Najveću zahvalnost dugujemo građanima, jer je ovo pobeda srpskog jedinstva, srpske sloge i ovo je dokaz da želimo da ostanemo svoji na svome”, rekao je Rakić na konferenciji za novinare u prostorijama Srpske liste u Kosovskoj Mitrovici.

Kako je rekao, prema preliminarnim podacima, Srpska lista je odnela ubedljivu pobedu, odnosno u njenim rukama je svih 10 mandata u skupštini.

“Za ostale opštine nisu još pristigli rezultati, ali u Severnoj Mitrovici, od srpskih glasova, Srpska lista je osvojila 99,14 odsto glasova. Rada Trajković, Rašić i Petković osvojili su 0,9 odsto”, rekao je Rakić.

On je poručio i da ovom pobedom srpski narod sa KiM čestita svim Srbima Dan državnosti.

Takođe, dodao je da su ovi izbori održani u posebnim okolnostima, zbog pandemije, ali i sijaset trikova kojima je, kaže, Priština želela da umanji snagu srpskog naroda i Srpske liste da se u institucijama bori za svoj narod.

“Jedinstvom i slogom smo osujetili te namere. Zahvaljujem se predsedniku Vučiću, Vladi, Kancelariji za KiM. Velika zahvalnost i za brata Milana (Radojičića), na svoj podršci koju je pružio iako fizički nije prisutan. Hvala i svim aktivistma koji su uspeli da stignu do svake kuće, stana, popričaju sa svima i ukažu im na značaj ovih izbora”, rekao je Rakić.

Izvor