Organizatori žurke sa hiljadu učesnika na Tašmajdanu uhapšeni, načelnik komunalne policije u šoku

Uhapšeni su M. G. (35), D. L. (47) i A. F. (52), saopštio je MUP.

hapsenje, privodjenje, 1

Sumnja se da su oni kao odgovorna lica, sinoć, učestvovali u organizaciji okupljanja oko 1.000 osoba u jednom ugostiteljskom objektu na opštini Palilula i time prekršili propisane epidemiološke mere.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Načelnik komunalne milicije: U šoku sam

Načelnik komunalne milicije Ivan Divac izjavio je danas za RTS da je bio u “potpunom šoku” kada je u subotu uveče ušao u klub u Aberdarevoj ulici, gde je, kako rekao,zatečena “filmska scena”.

Ivan Divac je rekao da su u redovnom obilasku grada i prolazili pored Aberdareve ulice i primetili da se nešto dešava.

“Pozvali smo Interventnu jedinicu 92 i policijsku stanicu Palilula koji su nam pružili asistenciju”, rekao je Divac.

Navodi da je na prvoj kapiji kluba bilo 30 ljudi, a još oko 40 osoba je čekalo da uđe unutra.

“Kada smo ušli unutra to je nerealna scena bila. Ja se ne sećam da sam i kad nije bila korona bio u punijem klubu”, izjavio je Divac.

Odmah je, kaže, od Interventne jedinice i Komunalne milicije i Policijske stanice Palilula naređeno da se muzika ugasi i da se klub isprazni.

“Dežurni tužilac je zbog specifičnosti situacije potpuno opravdano odlučio da se radi o krivičnom delu, a ne o prekršaju. Od strane Komunalne policije klub je odmah sankcionisan po Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, a od strane tužioca biće sankcionisan po Krivičnom zakonu član 248. nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije”, kazao je Divac.

Istakao je da je bio “potpuno šokiran” kada je ušao u klub u kome je bilo oko 700 ljidi.

“Ja prvih pet sekundi nisam mogao da shvatim da se to dešava u Beogradu, kao na filmu je bila scena”, rekao je Divac.

“Pražnjenje lokala je trajalo preko sat vremena”, napominje Divac.

Danas na tehno žurci preko 150 ljudi bez zaštite

Divac napominje i da su danas u klubu “Half” u 10 sati na tehno žurki zatekli preko 150 ljudi.

“Bez ikakvog pridržavanja mera, bez maski, bez stolova. To je zatvoreno uz asistenciju policije u 10 sati. Tu je jedino razlika u odnosu na sinoć što je prostor dosta veći. Bilo je manje ljudi, na oko 500 kvadrata, ali su svi bili skoncentrisani na nekih 100 kvadrata. Neverovatne scene”, ukazao je Divac.

Apeluje na sve da se pridržavaju mera.

“Ja od četvrtka svako veče sam na terenu. Ulazimo u svaki restoran. Za Novu godinu smo imali samo tri lokala koje smo zatekli da rade, u petak smo zatvorili sedam restorana. Ovo sinoć ne bih komentarisao, u potpunom sam šoku”, napominje Divac.

Kaže da postoje priče da su se neki podrumi pretvorili u kafane i da tu traju okupljanja.

Izvor