Uhapšena četvorica mladića u Novom Sadu zbog učešća u masovnoj tuči

NOVI SAD –

Pripadnici Ministarstva u Novom Sadu uhapsili su trojicu državljana Bosne i Hercegovine, D. K. (1999), M. M. (1998) i S. T. (1998), kao i D. P. (2000), sa područja Inđije, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo učestvovanje u tuči. Krivične prijave biće podnete protiv još još jedanaest lica, osumnjičenih za ovo krivično delo.

Sumnja se da su svi oni, sinoć, u jednom ugostiteljskom objektu na Klisi, učestvovali u tuči, u kojoj su tri lica zadobila teške, a četiri lake telesne povrede. Brzom reakcijom policije, svi učesnici u tuči su pronađeni i procesuirani.

policija, policijski, auto, ilustracija

Četvorici uhapšenih određeno je zadržavanje do 48 sati i biće privedeni, uz krivičnu prijavu, osnovnom javnom tužiocu u Novom Sadu.

Shodno Zakonu o javnom redu i miru, protiv vlasnika ugostiteljskog objekta biće podneta prekršajna prijava, zbog sumnje da je prodavao alkohol licima koja su pod očiglednim uticajem alkohola, kao i protiv dvojice konobara koji nisu obavestili policiju o narušavanju javnog reda i mira.

Budući da je tuča izbila u vreme kada je zabranjen rad ugostiteljskih objekata, o ovom događaju obaveštene su komunalna milicija i sanitarna inspekcija, radi preduzimanja mera iz njihove nadležnosti.

Portparol Hitne pomoći Zoran Krulj rekao je za 021.rs da je povređeno pet muškaraca, a da je Hitna pomoć intervenisala na poziv policije.

hitna, pomoc, ambulantna, kola

Mladići od 25, 21, 25 i 23 godine zbrinuti su na licu mesta i prevezeni na Odeljenje hirurgije, dok je muškarac od 26 godina dobio uput za hirurgiju.

Kako se navodi, mladići su bili pod dejstvom alkohola. Portal navodi da je više patrola redovne, kao i interventne jedinice uz asistenciju žandarmerije intervenisalo i prekinulo tuču, a potom su priveli veći broj osoba.

U dogovoru sa tužilaštvom i nakon istrage biće podnete krivične prijave.

Izvor