Petković: Izuzetno važno da Srbi u što većem broju izađu na pokrajinske izbore na Kosovu i Metohiji

“Samo neko ko želi propast srpske ideje, razjedinjenu i slabu Srbiju, poput lažnog patriote Mlađana Đorđevića, može da pozove na bojkot glasanja i Srpske liste. Na taj način direktno radi u korist Prištine i albanskih političara”, naveo je Petković uz saopštenju za javnost.

petkovic petar

On je istakao da je od “izuzetne važnosti da Srbi u nedelju, 14. februara, u što većem broju izađu na pokrajinske izbore na Kosovu i Metohiji i jedinstveno i složno nastupe kao najveća odbrana i garant ostanku i opstanku na svojim vekovnim ognjištima”.

“Naša zemlja danas se nalazi u odsudnom trenutku. Sve su glasnije poruke o “velikoalbanskoj ideji”, a pritisci raznih centara moći na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića zbog Kosova i Metohije snažniji”, ukazao je Petković.

On je naglasio da samo Srpska lista “ima snagu, kapacitet i spremnost da se bori za nasušne potrebe srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i bude njihova brana pred institucijama u Prištini i nasrtajima onih koji bi da vide Srbiju na kolenima”.

Ocenio je i da “nema dileme da bi mnogi, poput Đorđevića i njegovog kuma Dragana Đilasa, voleli da unesu razdor i sumnju među srpski narod na Kosovu i Metohiji i politički profitiraju na srpskoj muci”.

“Jer, takva, slaba Srbija, bila bi lak plen za razne političke moćnike i albanske političare i to im ne smemo dozvoliti. Život nas uči da kada god su Srbi bili jedistveni i složni, pobede su bile nadomak ruke, a pobede sutra osvajamo olovkom i glasačkim listićem”, zaključio je Petković.

Izvor