Oprez u vožnji zbog mogućeg snega i leda

NOVI SAD –

U popodnevnim satima povremeno slabe snežne padavine mogu pratiti vozače na području Niša, Zlatibora i Kopaonika, međutim, hladan vazduh donosi temperaturu koja i u najtoplijem delu dana ne prelaze nulti podeljak, zato je opasnost od proklizavanja vozila velika, upozorava AMS S.

Vozači se upozoravaju i da na put kreću isključivo sa dobrim zimskim gumama, a da ukoliko naiđu na deonice koje su prekrivene snegom i ledom namontiraju lance.

Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima nema zadržavanja.

kikinda, sneg, saobracaj, putevi,

Deonice putnih pravaca I prioriteta/A kategorije održavanja na kojima ima snega su:

II A-175, Mionica – Brežđe – Divčibare – Kaona, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

I B-21, Divljaka – Ivanjica – Javor, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta/A kategorije, II prioriteta/B kategorije i III prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice, Valjeva, Kruševca, Zaječara i Novog Pazara.

“Putevi” takođe ukazuju da se zbog predstojećih praznika očekuje povećan intenzitet saobraćaja ka svim zimskim turističkim centrima i apeluju na sve učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu uslovima na putu i poštuju saobraćajne propise.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, ali se vozačima savetuje da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put.

Izvor