Vulin: Vučić je predsednik svih Srba

“Jako je teško naći način da kritikujete politiku Aleksandra Vučića prema Republici Srpskoj, možete ako ste Bakir Izetbegović, Srbin ne može da nađe razlog za kritiku. Srbija treba da predvodi sve Srbe, tu nema rasprave. Mi Srbi, zahvaljujući Aleksandru Vučiću, postajemo jedinstveni politički narod”, rekao je Vulin gostujući u emisiji “Puls” na BN televiziji.

aleksandar, vulin

Kako je saopšteno iz PS, on je istakao da neće dozvoliti da se bilo čija izjava, makar i pogrešno protumačena, tumači kao politika koja može da posvađa Srbe, da svađa Republiku Srbiju i Republiku Srpsku.

”To je nemoguće”, rekao je lider PS-a Aleksandar Vulin upitan da prokomentariše izjavu srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika.

“Nikada nećete čuti od predsednika Vučića da odgovori na bilo šta što dođe iz Republike Srpske, čak i ako to može da zvuči kao kritika, a posebno kada je ta kritika neosnovana. Aleksandar Vučić nikada nije preduzeo nijedan politički potez, a da nije mislio i vodio računa o tome kako će se to odraziti na Republiku Srpsku”, kazao je.

Vulin je poručio i da Srbija neće arbitrirati u RS ko je vlast, a ko opozicija, te ”da su u Srbiji svi bili zadovoljni onim što su čuli od gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića na jednoj bosanskoj televiziji”.

“Neće Srbija arbitrirati u Republici Srpskoj ko je vlast, a ko opozicija.

Svi u Srbiji su bili zadovoljni kako je gospodin Stanivuković na televiziji Fejs govorio. Njegovo odbijanje da prihvati da je Srebrenica genocid, njegov čvrst stav da RS ne može da se umanji na bilo koji način su nas obradovale. Kao što nas godinama raduje politika Milorada Dodika.

Niko ne treba da se Ljuti na Srbiju i na Aleksandra Vučića, mi sarađujemo sa svakim sa kojim građani Srpske kažu da hoće da sarađuju”, dodao je.

”Nije Aleksandar Vučić Tadić, pa da ćuti dok čereče i kasape Republiku Srpsku i umanjuju njena ovlašćenja, mi ćemo uvek biti tu za svoju Republiku Srpsku”, kazao je Vulin.

Vulin je istakao da je Vučić predsednik svih Srba i da nema jedinstvenog političkog naroda bez Srbije.

“Aleksandar Vučić u političkom smislu je nadrastao funkciju koju ima, on je predsednik svih Srba. On se ponaša kao predsednik svih Srba svojom politikom, siguran sam da iz Republike Srpske ne dolaze i da neće doći bilo kakve kritike na račun Vučića, jer nema za šta.

Uvek je predsednik Srbije, predsednik svih Srba. Imate neke predsednike pre Vučića koji nisu imali hrabrosti to da budu i da vode računa o interesima čitavog srpskog naroda”, kazao je Vulin.

Prema njegovim rečima, od 2014. godine do danas, u vidu bespovratne pomoći iz Srbije je u Republiku Srpsku došlo 82 miliona evra, dodaje se u saopštenju PS.

Izvor