Vučić sa Bocan-Harčenkom: Ruska vakcina donela Srbiji prednost, zahvalnost Putinu

Kako je saopšteno iz Predsedništva Srbije, Vučić je rekao da Srbija i Rusija imaju čvrste prijateljske odnose, koji se dokazuju u različitim izazovima s kojima se dve suočavaju, pa i sada, u vreme pandemije kovid-19,

vucic, bocan, harcenko

On je zato zamolio ambasadora Bocan-Harčenka da predsedniku Putinu prenese zahvalnost za isporuke vakcine Sputnjik V, jer su doprinele tome da Srbija prednjači u vakcinaciji i pružanju stanovništvu pouzdane odbrane od korona virusa.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su, s tim u vezi, razgovarali o mogućnosti da Srbija, uz pomoć stručnjaka iz Rusije i na osnovu ruske tehnologije, samostalno proizvodi vakcine.

Oni su, takođe,, uoči posete potpredsednika Vlade Ruske Federacije i kopredsedavajućeg Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Jurija Borisova, konstatovali da se realizacija zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata dobro sprovodi.

Izgradnja deonice pruge od Stare Pazove do Novog Sada koju Srbija gradi sa ruskim RZZD, ide planiranom dinamikom i završetak radova se očekuje krajem ove godine, kako je predsednik Vučić i obećao.

Oni su razgovarali i o konkretnim predlozima za buduću saradnju.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali i o situaciji u regionu, navedeno je u saopštenju.

Izvor