Specijalna bolnica za plućne bolesti u Zrenjaninu dobila koncentrator kiseonika

U prethodnom periodu članovi Rotari kluba Zrenjanin zdravstvenim ustanovama u gradu donirali su maske, vizire, zaštitne rukavice i dezinfekciona sredstva. Za Plućnu bolnicu obezbedili su i 10 kreveta i 10 dušeka.

korona, respirator, respiratori, poljska, 2

“Ovo je u stvari nastavak te akcije donirali smo jedan koncentrator kiseonika koji je ovoj bolnici treutno neophodan u sadašnjim uslovima a s obzirom na to da je ovo Plućna bolnica njima će to biti potrebno i kasnije”, kaže Ivana Bošnjak predsednica Rotari Kluba Zrenjanin.

Specijalna bolnica za plućne bolesti dr Vasa Savić u Zrenjaninu raspolaže sa preko 35 kiseoničnih mesta, a ova donacija je značajna zbog portabilnosti aparata.

“Radi se o aparatu kojima mi potpomažemo opoeravak pacijenata i terapijski i kasnije oporavak sa kiseonikom, kojristi se pre svega za niže koncentracije kiseonika, za više koncentracije imamo i druge aparate, u svakom slučaju pomoći će kako nama zaposlenima ovde u specijalnoj bolnici za plućne boliste tako i pre svega pacijentima taj aparat traje godinama i sigurno ćemo mnogima doneti benefit,” kaže Dr Branislav Martinov pomoćnik direktora, Specijalna bolnica za plućne bolesti dr Vasa Savić, Zrenjanin.

Plućna bolnica u Zrenjaninu nakon deset meseci 1. februara je izašla iz kovid sistema.

[embedded content]

Izvor