Putevi Srbije: Oprez zbog jakog vetra, magle i poledice; pojačan intenzitet saobraćaja ka turističkim centrima

Vozačima savetuju da poštuju ograničenja brzine i da voze pažljivo, kao i da koriste zimske pneumatike i prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

zima, magla, saobracaj, automobili, 3

Maksimalan oprez savetuje se i zbog magle koja smanjuje vidljivost na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na mostovima.

Kako je saopšteno, saobraćaj na državnom putu I B reda broj 24, od 29. januara deonica Batočina – Kragujevac, kod Nikšićkog brda, odvija se levom kolovoznom trakom dvosmerno.

AMS: Birajte topliji deo dana za putovanja

Automoto savez Srbije upozorava na pojačan intenzitet saobraćaja koji se očekuje u popodnevnim časovima, zbog predstojećeg produženog vikenda i to pre svega na putevima koji vode ka našim zimskim turističkim centrima.

Ukoliko planirate putovanje birajte topliji deo dana između 10 i 15 časova i birajte puteve I i II prioriteta održavanja, poručuje AMS.

Takođe, vozačima savetuju da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

AMS upozorava i na radove koji se do od 8 do 17 časova izvode deonici Surčinska petlja-Orlovača, na Obilaznici oko Beograda, a posle tunela Lipak u smeru ka Orlovači.

Tokom izvođenja radova za saobraćaj je zatvorena jedna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Do sutra od 22 do 5 časova izvodiće se radovi na čišćenju i pranju mosta Gazela u blizini Sava Centra. Radovi će se izvoditi u pokretu, u oba smera, u sve tri saobraćajne trake, naizmenično, a saobraćaj će se odvijati zastavnom i voznom saobraćajnom trakom.

Produžavaju se radovi do 15. februara u sklopu redovnog održavanja na Valjvskom putu, na deonici Lončanik – Obrenovac. Radovi će se izvoditi svakog dana, a saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila uz semaforsku signalizaciju.

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Prema informacijama Uprave granične Policije RS – dobijenim u 07:35 zadržavanja na putničkim terminalima nema, a na teretnim terminalima vozila čekaju samo na prelazu Batrovci i to 120 minuta.

Putevi Srbije: Očekuju se ledeni dani, ne bez zimske opreme

Putevi Srbije apeluje na sve učesnike u saobraćaju da posebno budu oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, s obzirom da se u narednom periodu, na području Srbije očekuju ledeni dani.

Zbog vlažnih kolovoza i niskih temperatura, očekivano je stvaranje poledice, Putevi apeluju na vozače da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put.

Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu 24 časa i ekipe putara su spremne da reaguju po potrebi.

Detaljne informacije o stanju, eventualnim zabranama, odronima, magli, ledu i prevojima na kritičnim deonicama, na državnim putevima Republike Srbije u realnom vremenu, svakodnevno u 6:00 i 18:00 časova, a u slučaju vanrednih okolnosti i češće, možete naći na internet prezentaciji, navodi se u saopštenju Puteva Srbije.

[embedded content]

Pojačan saobraćaj, kod Preljine za naplatu 45 minuta

U Srbiji je večeras pojačan intenzitet saobraćaja zbog predstojećeg produženog vikenda i to pre svega na putevima koji vode ka našim zimskim turističkim centrima, saopštio je AMSS.

Na naplatnoj stanici Preljina vozila se zadržavaju 45 minuta.

Prema informacijama Uprave granične policije u 17:15 časova, teretna vozila na Batrovcima, na izlazu čekaju 120 minuta, Sremskoj Rači 120 minuta.

Izvor