Novak: Siguran sam da sam pokidao mišić, ne znam da li ću izaći ponovo na teren

Đoković je preživeo povredu i Frica, ali sudeći prema njegovim rečima, situacija je poprilično ozbiljna.

“Pokidao sam mišić, u to sam siguran”, počeo je Đoković.

novak, djokovic, povredjen

“Znate da ne želim da govorim o povredi, niti o stepenu njene težine, ali jedan poprilično čudan bol. Ne želim previše da objašnjavam jer ljudi ne mogu da znaju kroz šta sam prolazio početkom trećeg seta. Razmišljao sam i vodio razgovor sa sobom početkom trećeg seta kada sam zatražio medicinski tajm-aut, da li uopšte da nastavim.”

Novak je naveo da ne može sa sigurnošću da tvrdi da li će biti u stanju da se suprotstavi Milošu Raoniću u narednom meču.

“Osetio sam neobičan bol i odmah pomislio da sam pokidao mišić, što je fizioterapeut ATP-ja potvrdio kada je pogledao. Ne mogu sada ništa da znam, nemam dobro iskustvo kada su takve povrede u pitanju i da li ću moći da nastavim. Ne verujem da ću uspeti da se oporavim, ne znam da li ću biti u stanju da izađem na teren za dva dana.”

Situaciju kada je publika morala da napusti stadion zbog policijskog časa opisao je kao čudnu, a kazao je i koliko mu je važno što je pobedio.

“Ovo je jedna od najznačajnijih pobeda u mojoj karijeri, kada se sve okolnosti uzmu u obzir. Veoma sam ponosan na ovo dostignuće”, istakao je svetski “broj 1”.

Izvor